U Osijeku je danas obilježena 29. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade Kune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Osijeku je danas obilježena 29. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade Kune i Tenkovske bojne Kune Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Svečanoj obljetnici nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić, zapovjednik Tenkovske bojne Kune bojnik Goran Anić, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade Tihomir Kmet i drugi. U sklopu obilježavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Kune u Osijeku.  -“Želim u ime cijele Hrvatske vlade čestitati današnji dan svim pripadnicima Kuna. Želim se zahvaliti na svemu onom što su učinili u Domovinskom ratu. Treća gardijska brigada bila je udarna postrojba Hrvatske vojske koja je zaslužna za obranu i slobodu Slavonije i cijele Hrvatske” – kazao je ministar Krstičević podsjetivši kako uskoro obilježavamo obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su upravo Kune bile jedna od ključnih postrojbi Hrvatske vojske. Ministar je podsjetio i na žrtvu 385 pripadnika koji su izgubili svoje živote u Domovinskom ratu kazavši kako je odgovornost i dužnost svih nas očuvati uspomenu na njihovu žrtvu. Ministar je ovom prilikom najavio kako će Vlada Republike Hrvatske prihvatiti inicijativu predstavnika Udruge Kuna, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i Županije da most na Dravi, glavni infrastrukturni projekat nosi naziv „Most 3. gardijske brigade Kune”, u znak zahvalnosti za sve ono što su naši pripadnici Kuna napravili u Domovinskom ratu. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ovom je prigodom rekao:- „Čestitam vam 29. obljetnicu osnutka. Na osobit način prisjećamo se naših nestalih pripadnika 3. gardijske brigade Kune s pozivom svima nama da uložimo dodatan napor u pronalaženju posmrtnih ostataka naših nestalih pripadnika” – kazao je ministar Medved zahvalivši udruzi 3. gardijske brigade Kune na partnerskom odnosu s Ministarstvom hrvatskih branitelja. – „Tenkovska bojna transformirala se u izrazito modernu, sposobnu NATO postrojbu, sa 70 tenkova i danas je jedna od najmoćnijih postrojbi Hrvatske vojske danas” – rekao je zapovjednik Tenkovske bojne Kune bojnik Goran Anić. -„Svi hrvatski branitelj dali su ogroman doprinos u obrani i stvaranju Republike Hrvatske. Imali smo srce, domoljublje, vjeru i hrabrost koji su nas nosili i s kojom smo pobijedili!” – poručio je predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade Tihomir Kmet.

izvor: MORH

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit