U Općoj bolnici predstavljen novi uređaj i donirana oprema

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Općoj bolnici Našice  pušten je u rad novi uređaj vrijedan oko 200.000 kuna, potreban za obavljanje svakodnevnih operativnih zahvata. Radi se o endoskopskom stupu najnovije generacije koje odlikuje kvaliteta slike visoke rezolucije i razni drugi dodaci. – Našička kirurgija se po opremi za laparoskopsku kirurgiju može staviti uz bok s kirurgijama puno većih bolnica, jer raspolaže s modernim i sofisticiranim uređajima s kojima se s minimalno invazivnim pristupom operiraju kamenci žučnjaka, kile, upale slijepog crijeva, i u novije vrijeme, i određene maligne bolesti debelog crijeva – rekao je dr. Samir Haj Barakat – voditelj odjela kirurgije.
Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić rekao je kako se svake godine u našičkoj bolnici obavlja više od 250 laparoskopskih zahvata, i redovnih i hitnih, na pacijentima našičkog kraja i šire okolice, što dodatno daje na značaju nabavke ovog vrijednog uređaja koji će već iduće godine biti nadograđen i s modulima za artroskopske operacije koljena što će dodatno povećati opseg kvalitetnih usluga našičke bolnice. Uređaj je nabavljen decentraliziranim sredstvima Osječko-baranjske županije. Dr. Šimić je zahvalio i na donaciji Grada Našica, gradonačelniku Krešimiru Žagaru. Gradonačelnik je prilikom primopredaje zaštitne odjeće za potrebe djelatnika odjela kirurgije, donacije vrijedne 30.000 kuna, rekao kako je u gradskom proračunu osigurano još financijskih sredstava koja će biti do kraja godine dostavljena bolnici.
Nakon primopredaje donacije, ravnatelj bolnice i gradonačelnik održali su sastanak s predstavnicima tvrtke “Pleter”o budućoj suradnji. Naime, tvrtka bi trebala preuzeti poslove pranja i glačanja za bolničke potrebe, a prostor u kojem se sada ovi poslovi obavljaju bio bi prenamijenjen u izdvojeni odjel Dječjeg vrtića “Zvončić”.

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit