U OBŽ danas dvije novooboljele osobe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Osječko-baranjske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, iz Osijeka i Beketinaca. Oba zaražena dolaze iz samoizolacije – izvijestio je na današnoj konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite župan Ivan Anušić. Imamo ukupno 107 oboljelih i blagi linearni rast – rekao je župan i iskazao zadovoljstvo što broj oboljelih ne raste, a u posljednjih desetak dana i više imamo i po nekoliko dana bez oboljelih. U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo i KBC-u Osijek ukupno je testirano 75 uzoraka iz naše te iz Vukovarsko-srijemske i Brodsko- posavske županije. Ukupan broj izliječenih je 13. Broj preminulih je, nažalost, 5 – rekao je župan i izrazio nadu da će tako i ostati. Ukupno su 203 osobe u samoizolaciji. Policija je provela provjeru 50 osoba u samoizolaciji, i to dvije po prijavi građana, od kojih se jedna pokazala točnom (u Bilju). Samoinicijativno je obavila još 48 provjera, no nije bilo kršenja mjere samoizolacije, svi provjeravani su zatečeni na prijavljenoj adresi. Od 6.001 osobe koju je policija provjeravala u vezi kretanja izvan mjesta stanovanja, samo dvije nisu imale valjanu propusnicu.- Ako nastavimo ovakvom dinamikom imat ćemo popuštanje mjera, no ako slučaj bude obrnut i broj oboljelih se poveća, mjere će biti postrožene – rekao je župan Anušić.

foto: OBZ

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit