U novom programskom razdoblju osigurano 60 posto više sredstava za pčelarski sektor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

S obzirom na značaj pčela kao dijela poljoprivrede i sveukupnog sustava očuvanja biološke raznolikosti te sukladno Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, pčelarska je proizvodnja u okviru Strateškog plana RH 2023. – 2027., izdvojena u zasebnu sektorsku intervenciju. Štoviše, Strateški plan donosi povećanje omotnice za pčelarski sektor na 28,4 milijuna kuna u 2023. godini, te 28,8 milijuna kuna u ostalim godinama provedbe, čime je omotnica za pčelarski sektor u novom programskom razdoblju povećana za približno 60 posto.

U izradi sektorske intervencije u pčelarstvu aktivno su sudjelovali predstavnici pčelarskog sektora, a pčelarima i široj javnosti su mjere sektorske intervencije prezentirane na više stručnih skupova, od kojih ističemo pčelarsku radionicu u Poduzetničkom inkubatoru Ploče, te stručni skup tijekom 23. Proljetnog bjelovarskog sajma u Gudovcu.

Ova Vlada je, kada god je bilo potrebno, kroz financijsku pomoć oštećenim pčelarima nadoknadila dio izgubljene dobiti zbog naglog prestanka proizvodnje, a sve u cilju obnove stradalih pčelinjaka. Naime, na nedavna događanja stradavanja pčela na više županija Ministarstvo poljoprivrede žurno je reagiralo izradom Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini vrijednim 1,2 milijuna kuna. Za podsjetiti je da je gotovo identičnu štetu pomora hrvatsko pčelarstvo pretrpjelo i u 2020. godini kada je također Ministarstvo poljoprivrede reagiralo programom vrijednim milijun kuna.

 

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit