U našoj županiji nema novooboljelih!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Osječko-baranjske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U utorak je na analizu upućeno 24 uzorka i svi su negativni, a to znači da je broj oboljelih i dalje isti (sedam osoba). Naravno, sve aktivnosti na sprječavanju širenja zaraze se nastavljaju, dapače pojačavaju se jer je opasnost i dalje izrazita. Na analizu su danas poslana četiri nova uzorka.

Članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas (18. ožujka 2020. godine) održali su redovitu sjednicu, potom i konferenciju za novinare na kojoj su obavijestili javnost o događanjima u zadnja 24 sata te objavili najnovije informacije o aktivnostima na suzbijanju širenja zaraze koronavirusom na području županije.

– Vrlo dobro je što nemamo novooboljelih, što znači da se žitelji Osječko-baranjske županije pridržavaju preporuka koje im se upućuju sa razine nacionalnog i našeg stožera – rekao je župan Ivan Anušić te ponovo pozvao građane na odgovorno ponašanje. Apelirao je na poslodavce koji su svoje zaposlenike s područja općina Ernestinovo i Antunovac, gdje su detektirani prvi oboljeli od koronavirusa, upućivali kući. – Na taj način stvara se nepotrebna panika. Situacija pod kontrolom, pa molim poslodavce da se ne povode pričama nego činjenicama da i ljudi s tog područja trebaju raditi, kao i svi ostali, a nisu rizični i nisu problem za zajednicu ni poslodavce, rekao je.

Župan je najavio kako će Osječko-baranjska županija do kraja tjedna pripremiti paket konkretnih mjere te osigurati sredstva za pomoći gospodarstvu, a posebno se osvrnuo na dopis gradonačelnika Grada Valpova Matka Šutala.

– Pozivajući se na novonastalu situaciju u vezi koronavirusa i preporuke Stožera o smanjenju događanja i okupljanja, gradonačelnik Valpova je sazivao sjednicu Gradskog vijeća sa četiri točke dnevnog reda koje su zrele za ozbiljnu političku raspravu, a riječ je o financijskim zaduženjima i davanju jamstava Grada. Aktualna situacija se pokušava iskoristiti i jednostavno rečeno loviti u mutnom te donijeti odluke koje su političke potpuno upitne. Apeliram na sve gradonačelnike i načelnike da se ne koristi ova situacija kako bi gradska i općinska vijeća bez rasprave i obrazloženja u pet minuta donosila tako ozbiljne odluke, što je zloupotreba aktualne situacije. Ako nije prijeko potrebno sjednice ne treba održavati, ali ako treba onda treba ispoštovati sve demokratske principe. Gradonačelnik Valpova želi donijeti odluke o zaduženju i davanju jamstva za zaduženja, protiv kojih nema ništa protiv, ali ne može se pozivati na odluke Stožera, zabraniti raspravu i odlučivati bez obrazloženja i rasprave – rekao je župan.

Voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC Osijek prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević pojasnio je da samoizolacija znači zdravstvenu mjeru koja se odnosi na osobe kojima je izrečena, dakle isključivo na pojedinca, a ne sve članove njegove obitelji. Naglasio je kako se osoba u samoizolaciji treba striktno pridržavati propisanih mjera, a u javnosti treba ukloniti stigmu kakva se dešava prema ostalim članovima obitelji. Dodao je kako građani trebaju pratiti i dosljedno provoditi propisane procedure, no aktivnosti poput šetnje i dalje su dozvoljene, naravno uz što manje kontakata jer, kako je poručio: Budimo oprezni, opreza nikada dosta!

izvor: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit