U Našicama upaljena druga adventska svijeća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U programu “Advent u franjevačkim Našicama”, koji tradicionalno organizira Udruga za kulturu življenja “DarNa”, i druge adventske subote uživali su mnogi sugrađani. Na velikom adventskom vijencu u središtu grada upaljena je druga svijeća, a uz molitvu fra Marijana Vidovića, nastupio je  zbor Snaga Duha s pjevanjem adventskih pjesama. Predsjednik udruge “DarNa” Milan Papučić zahvalio je svim sugrađanima na dolasku i podršci te ih je pozvao da se i iduće dvije subote pridruže programu i pripremi za Božić.
Program je nastavljen u adventskom šatoru u kojem je organizirana raznolika ponuda i degustacija raznih delicija. S domaćim, slavonskim proizvodima, predstavili su se KUD “Jasen” Šaptinovci i Udruga voćara i vinogradara Našice. Prezentaciju zagorskih jela i pića te svojih rukotvorina organizirao je KUD „Zagorci“ Beljevina, a Udruga Zagoraca “Kaj” predstavila je gastronomsku ponudu i postavila etnološku izložbu “Čarolija Zagorja”. Svoje proizvode predstavile su Učeničke zadruge “Isidora” Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice, i “Jelisavac” iz Osnovne škole “Ivan Brnjik Slovak” te gospođa Ružica Buljan iz Feričanaca. Svoje su proizvode izložili i OPG-ovi. Adventske pjesme pjevali su Crkveni zbor Snaga Duha i folklorni A sastav HKD-a “Lisinski” Našice.
Savjet mladih Grada Našica organizirao je radionicu za djecu. Mnogobrojni mališani i njihovi roditelji dobro su se zabavljali izrađujući maštovite božićne ukrase.
Bogata gastronomska ponuda bila je i u adventskim kućicama, među kojima su svoje specijalitete nudili Udruga žena Lila te Udruga starih športova „Slavonac“ Našice. Tijekom večeri posjetitelje manifestacije zabavljala je grupa “Peti as”.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit