U Našicama se održava 5. Međunarodni simpozij palijativne skrbi

Facebook
Twitter
Pinterest

U višenamjenskoj dvorani Sredne škole Isidora Kršnjavoga danas je otvoren 5. Međunarodni simpozij palijativne skrbi, a ovogodišja tema je „Živjeti što bolje”. Kroz dvodnevni program sudionici će sudjelovati na brojnim predavanjima i radionicama kroz koje će se educirati o aktualnostima i time unaprijediti kvalitetu pružanja medicinske pomoći bolesnicima kojima je potrebna takva skrb. Sudionici simpozija su iz svih krajeva Hrvatske te gosti iz Švedske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Dobrodošlicu nazočnima poželjeli su gradonačelnik Krešimir Kašuba, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida, glavna pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović i glavna sestra Odjela za palijativnu skrb našičke bolnice, Margareta Uremović.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida rekao je kako bolnica s ponosom organizira 5. Međunarodni simpozij te kako našička bolnica jedina u Osječko-baranjskoj županiji ima stacionarni Odjel palijativne skrbi:

„Ovo je prilika da se kroz dva dana radionica i predavanja pohvalimo i podijelimo svoja iskustva, ali i da steknemo nova znanja koja će nam prenijeti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Unutar naše županije jedino naša bolnica ima stacionarni Odjel palijativne skrbi s deset postelja, samostalno djelujemo već pet godina te ovim simpozijem slavimo i pet godina rada našeg Odjela”.

Važnost simpozija i tema kojima se bavi, istaknuli su: izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Maja Grba Bujević, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara i predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, Na otvorenju je prikazan video o 5 godina rada Odjela palijativne skrbi tijekom kojih je pružena pomoć palijativnim bolesnicima, a održane su i brojne javnozdravstvene akcije te je Odjel dobio priznanje kao primjer dobre prakse. Otvorenje su svojim nastupom uveličali učenici i profesori Osnovne glazbene škole Kontesa Dora.

Sudionici simpozija danas popodne će prošetati stazama Perivoja Pejačević, gdje će im u suradnji Turističke zajednice Grada Našica s Zavičajnim muzejom Našice biti prikazane žive slike posvećene životu i radu Dore Pejačević te predstavljena ponuda vinara našičkog kraja.

Organizator simpozija je Opća županijska bolnica Našice, a suorganizatori Sveučilište Sjever, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo i Udruga medicinskih sestara i tehničara Opće županijske bolnice Našice.

Pokrovitelji su Osječko baranjska županija – Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Grad Našice i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Radio Našice/KM

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit