U Našicama ponovno krađa bicikala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je tijekom popodneva u srijedu, u Našicama s terase stana 43-godišnjakinje nepoznati počinitelj ukrao dva bicikla. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 1.500,00 kuna.
Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem.

Policija podsjeća kako se unatrag tjedan dana u Našicama dogodilo više krađa bicikala i to posebno tijekom dana. Lopovi u pravilu vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo te policija savjetuje građanima:
Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.
Također ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu.

OŠTETILA STAKLO NA AUTOBUSNOM STAJALIŠTU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjakinja počinila kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Naime, 26-godišnjakinja je u ponedjeljak u Viljevu unutar staklene kućice autobusnog stajališta udarcem noge izbila staklo iz ležišta koje se i razbilo. Pravnoj osobi iz Viljeva počinjena je materijalna šteta 3.000,00 kuna.

U OSIJEKU I ERNESTINOVU PONOVNO PRONAĐENA MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA
Jučer, u dopodnevnim satima, u Osijeku, prilikom čišćenja imanja 42-godišnjak je pronašao kumulativnu bombu M-79, tri spremnika za pištolj s 50 komada streljiva 7×62 milimetra. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo pronađena minsko-eksplozivna sredstva. Također, unatrag dva dana u dopodnevnim satima, u Ernestinovu, u polju tijekom obrade njive 61-godišnjak je s priključnim strojem izorao ručnu bombu M-75 i tromblonsku minu M-60.

PROMETNE NESREĆE JUČER BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na području Našica i Belog Manastira.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit