U Našicama osnovano Glazbeno društvo Strat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U prostorima Zavičajog muzeja Našice (Dvorac Pejačević) održana je osnivačka skupština Glazbenog društva „Strat“ Našice. Svrha osnivanja društva prije svega je okupljanje ljudi zainteresiranih za glazbeno stvaralaštvo, organiziranje manifestacija i radionica, te izvođenje glazbenog programa u javnosti.
Cilj društva je unaprjeđenje koncertne i rock kulture u gradu Našicama, pružiti svim zainteresiranim pojedincima i glazbenim sastavima mogućnost glazbenog stvaralaštva i mogućnost predstavljanja svojeg rada javnosti putem radionica, nastupa i manifestacija. Zadatak društva je svakome omogućiti izražavanje svojih glazbenih talenata.
Na početku Skupštine Darko Silađi obratio se skupu s nekoliko uvodnih riječi te pozdravio prisutne i zahvalio što su se odazvali. Ujedno je predloženo i usvojeno radno tijelo skupštine u sastavu Vitomir Turalija kao predsjedavajući i Darko Silađi, zapisničar.
Obavljene su sve potrebne radnje za osnivanje Društva, izrađen statut, Društvo je registrirano u registar poslovnih subjekata, postoji porezni broj, izrađen je žig i u banci otvoren žiro-račun.
Na skupštini je za predsjednika društva izabran Zvonimir Hajek, za predsjednika nadzornog odbora izabran je Siniša Kajgana, a za članove nadzornog odbora izabrani su Renato Hrkač i Boris Seničanin.
Na skupštini su dogovorene osnovne smjernice Društva: predstaviti se institucijama kao ozbiljna udruga, organizirati koncerte, nastupe i sl., te primati nove članove, širiti se i otvarati nove vidokruge i provoditi nove ideje.
Društvo će se zalagati i poticati suradnju s ostalim gradskim udrugama i institucijama, te sa  sličnim udrugama u bližoj i daljoj okolici, a kao prijedlog predložena je organizacija sada već tradicionalnog druženja našičkih rock sastava koje se održava svake godine krajem siječnja, a svakako je plan u Društvo dobiti mlađe naraštaje kojih u našem gradu svakako ima.
Ovim putem Glazbeno društvo „Strat“ poziva sve zainteresirane za rad i članstvo u Društvu, sve koji su voljni pridonijeti razvoju gradske glazbene i rock kulture da se jave na Facebook stranicu Društva: https://www.facebook.com/GDStratNasice/.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit