U nadzoru prometa 30 vozača pod utjecajem alkohola

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u protekla 24 sata dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije lakše ozlijeđene osobe. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Belog Manastira te jedna na području Đakova.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske od 2. do 4. lipnja u nadzoru prometa zaustavljeno je 30 vozača (18 vozača osobnog automobila, četiri vozača bicikla, šest vozača električnog romobila te dva vozača teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 16 sati u Viljevu, kada je nadzoru prometa zatečen 57-godišnji biciklist iz Viljeva. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi.

U navedenom razdoblju osim alkohola zabilježena su još 234 prekršaja od kojih 65 prekršaja prekoračenja brzine, 44 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet nepropisnog korištenja mobitela, jedno upravljanje prije stjecanja prava, dva upravljanja pod zabranom, 25 upravljanja neregistriranim vozilom i 88 ostalih prekršaja.

U Čepinu se u petak oko 11,20 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač(52) iz Čepina upravljao je osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine udario u agregat na benzinskoj postaji. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,59 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U Belišću je u subotu oko 00,43 sati u nadzoru prometa zatečen 41-godišnjak iz Narda koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,53 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U Velimirovcu se 3. lipnja oko 17 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 68-godišnjak iz Velimirovca upravljao je osobnim automobilom i uslijed nezaustavljanja ispred pružnog prijelaza udario u polubranik koji se počeo spuštati. Vozač je potom napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 0,81 promila alkohola u krvi. Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.970 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.

U Osijeku je 3. lipnja oko 21 sat u nadzoru prometa zatečen 20-godišnak iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole te se nije zaustavio na znak policijskog službenika. Vozač je uhićen te doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 13 dana. Kako je unazad 3 godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje od istoga je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.570 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 boda.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske su dana 4. lipnja od 12 do 18 sati provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja električnih romobila, bicikla, mopeda i motocikla. Ukupno je utvrđeno 38 prekršaja, od kojih 3 alkohola, 7 prekoračenja brzine, 1 nepropisno parkiranje, 6 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 nepropisno korištenje mobitela, 13 nenošenja kacige (2 vozača mopeda i 11 vozača električnog romobila) i 8 ostalih prekršaja.

Radio Našice/PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit