U Markovcu Našičkom danas je mladu misu imao vlč. Marko Gerendaj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Markovcu Našičkom danas je bilo posebno svečano. Svoju mladu misu imao je župljanin i novozaređeni svećenik, vlč. Marko Gerendaj. Ovom svečanom danu za čitavu Župu, prethodila je trodnevna duhovna priprava kroz koju su sv.mise predvodili vlč. Robert Mokri, župnik u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, vlč. Nikola Legac, župnik u Župi Presvetog Trojstva u Turnašici, a posljednji dan trodnevnice misu je predvodio vlč. Ivica Bošnjak, župnik Župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici.
Današnjem misnom slavlju prethodio je roditeljski blagoslov u obiteljskom domu, nakon čega je procesija  krenula do župne crkve. Na slavlju mlade mise propovijedao je vlč. Branko Šipura, prvi župnik u Župi Markovac Našički, trenutno na službi u Župi sv.Ivana Krstitelja u  Vidovcima. Uz župljane i goste misnom slavlju bili su  nazočni i članovi SKUD-a “Franjo Strapač” obučeni u narodne nošnje te članovi svih vatrogasnih društava s područja markovačke župe.  Pjevanje su animirali članovi župnog pjevačkog zbora kojima su se pridružili tamburaši SKUU “Ivan Brnjik Slovak” iz Jelisavca te pjevači iz filijala.  Za Markovac ovo nije jedino mladomisničko slavlje u ovom mjesecu. Naime, 25. srpnja svoju mladu misu proslavit će Nikola Cingel. 

Izvor: Župa sv.Marka Evanđeliste/Nataša Hvizdak

Foto: Branka Baksa/Nataša Hvizdak

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit