U Koški ukrao novac iz obiteljske kuće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirana su dva kaznena djela od kojih policija izdvaja jedno kazneno djelo krađe.

IZ OBITELJSKE KUĆE UKRAO NOVAC
Jučer  u poslijepodnevnim satima, u Koški, nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće ukrao novac. Vlasniku 78-godišnjaku nastala je materijalna šteta veća od 1. 500 kuna.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostalih šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
Tri prometne nesreće dogodile su se na području Đakova, dvije na području Osijeka te po jedna na području Donjeg Miholjca i Našica.

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U razdoblju od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 7 vozača (6 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola. Osim alkohola, evidentirana su još 242 prekršaja od čega: 141 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 74 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. siječnja, u 22:30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnjak iz Semeljaca koji je upravljao osobnim automobilom te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U subotu, 16. siječnja, u 19:30 sati u Batini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnjak  iz Donjih Andrijevaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
U nedjelju, 17. siječnja 2021. godine u 16:55 sati u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 24-godišnjak iz Višnjevca, uslijed nedržanja potrebitog razmaka, udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva RN

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit