U Hrvatskoj je 61 novooboljeli; propisana odluka o radu tržnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hrvatskoj je evidentiran 61 novi slučaj zaraze pa je ukupan broj zaraženih osoba 1343. Jedna osoba je preminula u KBC-u Split. Ukupno je testirano 13.125 osoba. Trenutno je hospitalizirano 359 osoba, 36 je na respiratoru, ozdravilo je 179, a na kućnom liječenju je 789 pacijenata. U novozaražene su ubrojeni i oboljeli u Splitu – naglasila je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. – Nema opuštanja. Nećemo se posjećivati nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati. Ostanite doma – poručila je Maja Grba Bujević.
Potpisana je odluka kojom se omogućava rad tržnica, priopćio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i prokomentirao da su se čekale potvrde da su na tržnicama stvoreni svi uvjeti koje je propisala struka. Ministar je izvijestio da su se banke odrekle provizije na bankomatima te da pozivaju umirovljenike da u najvećoj mogućoj mjeri dižu mirovine na bankomatu. Ministar Božinović prenio je molbu građanima da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima.
S obzirom na to da smo u uskrsnom tjednu, a kako bi se smanjio pritisak na trgovine, njihovo radno vrijeme u četvrtak, petak i subotu bit će produženo i trgovine će raditi od 7 – 20 sati – rekao je ministar Božinović.
Redakcijsko izvješće

foto: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit