U Hrvatskoj danas čak 130 novih slučajeva, uvode se nove mjere za noćne klubove

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata zabilježeno 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 686. Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5.870 osoba zaraženih novim koronavirusom. Ukupno se 5.024 osoba oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i šezdeset osoba. Do danas je testirano 132.292 osoba, od toga 1.604 u protekla 24 sata. Uvode se nove, kako je rečeno na današnjoj pressici, privremene mjere za klubove, a novost je i to da će inspektori moći zatvarati klubove u kojima se pojavi zaraza.   Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak je rekao da su dorađene preporuke za noćne klubove. Prema njima, trebali bi se zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a ljudi bi se trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova. Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji, a da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi. Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite i, po novom, sanitarni inspektori.  – Odsad će postojat mogućnost da se klubovi u kojima se utvrdi zaraza zatvore na određeno vrijeme – rekao je Krunoslav Capak.  – Na preporuku epidemiologa klubovi će se, dok se svi zaposlenici ne testiraju, morati zatvoriti. Prostor će se morati dezinficirati, a ako bude pozitivnih među djelatnicima morat će u samoizolaciju – pojasnio je ministar Davor Božinović.

izvor: Nacionalni stožer

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit