U Hrvatskoj 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom; ukupan broj oboljelih je 1011

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 48 novih slučajava zaraze pa se tako broj oboljelih popeo na 1011 – izvijesto je na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je da je ukupno obavljeno 8.352 testiranja, na respiratoru je 35 bolesnika, ukupno je 7 preminulih, a oporavljenih je 88. Ministar Beroš ukazao je na slučajeve kršenja odredbi u Dalmaciji i poručio je da će doći vrijeme i za druženja, ali sada to još uvijek nije te još uvijek moramo biti krajnje oprezni.
Dr. Alemka Markotić istaknula je da je pozitivna vijest da je na respiratoru samo jedna osoba više od jučer, dakle ukupno ih je 35 no dodala je da su to sve teški bolesnici i vrijeme njihovog oporavka prema najnovijim spoznajama je dva do tri tjedna.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je prokomentirao da je za sada situacija dobra, ali da se ne mogu tolerirati kršenja mjera za sprječavanje zaraze. Građanima koji žive u inozemstvu i planiraju doći za Uskrs poručio je da ne dolaze, jer će morati biti u samoizolaciji ili karanteni 14 dana pa se ionako neće moći družiti s obitelji i prijateljima.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na pojavu kršenja mjera u Dalmaciji i ponovno sve upozorio na činjenicu da iako se čini da nema opasnosti, ona postoji. Istaknuo je da cilj policije nije kažnjavanje, već sprječavanje širenja zaraze. Poruka epidemiologa, ali i stožera civilne zaštite su jasne. Bez nužne potrebe nitko ne treba putovati, a to se odnosi i na putovanja unutar zemlje. Ministarstvo uprave je stavilo u funkciju izdavanje e-propusnica koje omogućavaju međugradsku komunikaciju – rekao je i istaknuo da je važno shvatiti da su e-propusnice namijenjene samo za aktivnosti koje su nužno potrebne; za neodgodive situacije i poslove i ne treba ih zloupotrebljavati. Svim volonterima uputio je zahvalu i rekao da rade sjajan, neprocjenjiv posao. – Sve one druge upućujem da se ugledaju na njih, bit će bolji ljudi u životu – zaključio je Božinović.

redakcijsko izvješće

foto: Ministarstvo zdravstva, arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit