U e-savjetovanju nacrt natječaja za očuvanje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministarstvo poljoprivrede danas je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću nacrt natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 10 milijuna kuna.

Provedbom podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ nastoji se potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima i u opasnosti su od izumiranja.

Intenzitet javne potpore je do 100 posto, a visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama po pojedinoj aktivnosti. Korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Savjetovanje je otvoreno do 7. veljače 2022. godine

 

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit