U Đurđenovcu promovirana knjiga Dine Mataza “Nad Papukom nabo proplakalo”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je (10.3.2020.)u đurđenovačkoj Hrvatskoj knjižnici i čitaonici predstavljena knjiga Dine Mataza “Nad Papukom nebo proplakalo”. Predstavljanje knjige održano je pod pokroviteljstvom Općine Đurđenovac, a povodom obilježavanja Dana općine, blagdana sv. Josipa. Okupljeni su čuli zašto je Dino napisao knjigu o ratnim danima u njegovoj Orahovici i okolnim krajevima, kako je osjetio potrebu pretočiti svoju radoznalost za povijest u književni uradak te tko mu je u tom pomogao. Dino Mataz rođen je1995. i o ratu je slušao priče svojih sumještana i rodbine, sudionika Domovinskog rata, a kao profesor povijesti, svoje znanje prenosi mladima, svojim učenicima. Na taj način, rečeno je, želi pomoći očuvanju sjećanja na sve poginule. U predstavljanju knjige sudjelovali su Vladimir Grgurić, Miroslav Gazda i Goran Sokol te mladi gitarist Borna Gernhard. Sudionicima književnog susreta zahvalila je u ime organizatora, ravnateljica knjižnice Ružica Pavlić.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit