U Đurđenovcu održana sjednica Općinskog vijeća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Đurđenovcu je sinoć održana sjednica Općinskog vijeća. U aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja načelniku Hrvoju Topaloviću. Predsjednicu vijeća Dragicu Pavlić zanimalo je kako se općina nosi sa štednjom, obzirom da je cijena energenata drastično povećana. Načelnik Topalović je odgovorio kako je račun za javnu rasvjetu na području općine za srpanj i kolovoz ove godine višestruko veći od računa za iste mjesece prošle godine. Stoga se ide na skraćivanje trajanja rasvjete koja je do nedavno bila uključena cijelu noć, a po novom će biti gašena u 23 sata, odnosno u ponoć. Vezano za tu temu vijećnika Ivu Kljajića zanimalo je što se čini po pitanju LED rasvjete koja je daleko štedljivija. Načelnik mu je odgovorio kako se ubrzano rade projektiranja za LED rasvjetu na području cijele općine, a također se rade i projekti koji uključuju  solarnu energiju. Vijećnik Siniša Abičić postavio je pitanje kružnog toka u Klokočevcima, a načelnik odgovorio kako je projekt za kružni tok već završen, te se čeka na slijedeći potez Hrvatskih cesta. Vijećnica Mirjana Falamić postavila je pitanje o poskupljenju odvoza komunalnog otpada, a načelnik Topalović odgovorio kako je nepotrebno raspravljati o ovoj temi, jer su upravo vijećnici na nedavnoj sjednici donijeli odluku o poskupljenju. Nadalje načelnik smatra kako je cijena i dalje prihvatljiva u odnosu na ostale gradove i općine. Vijećnicu Mariju Leš zanimalo je što je s projektom „Zaželi“, a načelnik odgovori kako je projekt „Zaželi 3“ već uspješno prijavljen i vjeruje da će do realizacije doći do kraja godine. Nadalje vijećnici su prihvatili Izvješće o radu Dječjeg vrtića „Jaglac“ Đurđenovac za pedagošku 2021/22 godinu kojeg je podnijela ravnateljica Maja Brnjik. Prihvatili su i prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna općine Đurđenovac za prvih šest mjeseci ove godine. Od planiranih 31.946.500 kuna, prihodi su realizirani s 10.558.633 kune.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit