U Drevenici održan koncert “Uskrsni zeko”

Facebook
Twitter
Pinterest

Matica slovačka i Slovačka kulturno-umjetnička udruga „Franjo Strapač” jučer su u Drevenici održali koncert „Uskrsni zeko”. Sve nazočne goste pozdravila je predsjednica Matice slovačke Markovac Našički Vesna Budoš.

Prigodnim uskrsnim pjesmama, plesovima i recitacijama predstavili su se mala, srednja, velika i pjevačka skupina Slovačke-kulturno umjetničke udruge „Franjo Strapač” te učenici Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Područne škole Markovac.

Na predstavljenom programu te radu Slovačke kulturno-umjetničke udruge “Franjo Strapač” i očuvanju tradicije čestitali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, članica Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, tajnica Saveza Slovaka i dopredsjednica Matice slovačke Markovac Branka Baksa i direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler.

Program koncerta vodio je Karlo Malovčak. Pokrovitelji koncerta bili su Savjet za nacionalne manjine i Savez Slovaka Republike Hrvatske, a supokrovitelji Grad Našice i Vijeće Mjesnog odbora Markovac.

Tekst i foto: K.Matasić

 

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit