U Donjoj Motičini prihvaćen rebalans proračuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sinoć je u Donjoj Motičini održana sjednica Općinskog vijeća. Prihvaćena je čak 31 točka dnevnog reda. Među važnijim točkama bile su izmjene i dopune proračuna za 2022. godinu. Ovo je drugi rebalans ove godine kojim su prihodi povećani za 812.310 kuna i sada proračun iznosi 12.178.101 kunu. Kako je obrazložio načelnik Željko Kovačević, u rebalans se išlo zbog izgradnje parkirališta, kanalizacije, ulaganja u predškolski odgoj, te zbog poskupljenja energenata koji su poskupjeli i do 300 %. Nadalje, vijećnici su prihvatili i izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine. Nezavisni vijećnik Dominik Mihaljević pohvalio je transparentnost ovog izvješća, ali  istaknuo kako ova općina mora i može bolje, te sve ide presporo. Načelnik Kovačević se zahvalio, te prokomentirao kako je ponosan na rezultate, a u ovoj zaista maloj općini se puno gradi, što se svakako može i vidjeti, jer su mnogi projekti u tijeku, a dobar dio je već i realiziran. Podršku načelniku Kovačeviću pružili su i ostali vijećnici. Pod točkom razno vijećnika Mihaljevića je zanimalo zašto se stalo s Industrijskom zonom u Donjoj Motičini, a načelnik mu je odgovorio kako se nije stalo, već da je došlo do sporog rješavanja imovinsko pravnih odnosa u katastarskim česticama, a administracija pri ministarstvima je sve usporila. Većina problema je riješena i s igradnjom Industrijske zone se ide dalje – istaknuo je načelnik Željko Kovačević. Sjednici je bio nazočan i županijski vijećnik Vanja Prošić.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit