U Donjoj Motičini prekršena odredba samoizolacije – sankcionirana je s 8000 kn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u prostorijama Osječko-baranjske županije održana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i nakon sjednice konferencija za medije na kojoj su javnosti iznesene najnovije informacije. Načelnik Goran Ivanović je istaknuo da je preporuka nacionalnog stožera jasna – ne zaustavljajmo život. Potrebno je poduzeti sve mjere zaštite, smanjiti nepotrebna kretanja i kontakte. Važno je napomenuti i da su na području županije otvorene ambulante za pregled osoba koje sumnjaju na zarazu koronavirusom, ali se ne vrše testiranja. Testiranja se i dalje vrše u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Svi smo jednako odgovorni i svi za sebe i druge možemo nešto učiniti kako bi ovu situaciju što prije i što kvalitetnije priveli kraju – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Goran Ivanović i dodao kako ne treba širiti paniku jer sve informacije javnost dobiva na vrijeme i sve informacije koje dolaze iz Stožera su istinite i provjerene.
Ministar zdravstva aktivirao je treću fazu koja za KBC Osijek znači da je od danas u hitnom pogonu i pregledava i operira samo hitne pacijente. KBC postaje respiratorni centar zadužen za pet slavonskih županija i liječit će pacijente koji trebaju potpomognuto disanje odnosno respiratore. Svi lakši bolesnici liječit će se u svojim bolnicama – rekao je doc. dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.
Odluka ministra koja se odnosi na mobilizaciju za KBC Osijek znači da će ako ne bude dovoljno stručnog kadra, liječnike moći „povući“ iz drugih bolnica. Trenutno je u KBC-u Osijek sedam pacijenata pozitivnih na koronavirus, šest bez simptoma, a jedan s blažim simptomima. Djelatnici bolnice imaju zaštitnu opremu u dovoljnim količinama, a prema potrebi istu će dostavljati nacionalni Stožer civilne zaštite. Očekujemo uskoro proširiti mjesta za testiranje te da ćemo do idućeg tjedna imati mogućnost testiranja i u Osijeku – rekao je prof. dr. Domagoj Drenjančević iz KBC-a Osijek.
Kako doznajemo od ravnatelja Opće županijske bolnice Našice, i OŽB Našice primat će samo hitne slučajeve. Ovisno o epidemiološkoj situaciji, pacijenti koji čekaju preglede će biti kontaktirani telefonski. Stariji i kronični bolesnici trebali bi se što manje kretati kako bi sačuvali svoje, ali i zdravlje zdrvstvenog osoblja – istakno je dr. Šimić i rekao kako će u našičkoj bolnici biti liječene one osobe koje budu imale lakše i srednje teške simptome.
Područni carinski ured Osijek uz granični prijelaz Bajakovo uspostavio je još tri granična prijelaza i 24-satno carinjenje, to su Stara Gradiška, Slavonski Šamac i Erdut, rekao je Berislav Leko iz carinskog ureda Osijek te dodao da su mjere poduzete s ciljem bržeg protoka roba.
Policija postupa s ciljem sprječavanja širenja zaraze i vrši nadzor nad osobama koje krše samoizolaciju. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je 7 dojava od kojih je jedna bila istinita. Osoba s područja općine Donja Motičina prekršila je odredbu samoizolacije i sankcionirana je s 8.000 kuna. Za vozače kamiona uspostavljena je karantena na području Donjeg Miholjca – rekao je Ladislav Bece iz Policijske uprave Osječko-baranjske županije.
Da je situacija u potpunosti pod kontrolom potvrdio je Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek i dodao kako sve mjere koje se provode su u koordinaciji s nacionalnim stožerom. Sve kontakte sa zaraženim osobama stavili smo pod nadzori u samoizolaciju i nadam se da se zaraza neće širiti dalje, no ne znamo za osobe koje su možda potencijalni novi nositelji zaraze. Zavod za javno zdravstvo u ovom trenutku u samoizolaciji ima 435 osoba – rekao je dr. Karlo Kožul iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Nekoliko od novih 13 uzoraka koji su poslani na testiranje, istaknuo je dr. Kožul, povezani su s oboljelima, ali dio njih nije. Nalazi se očekuju kasno večeras.

izvor: OBZ i RN

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit