U Dalju obilježena 31.obljetnica tragične pogibije 39 hrvatskih branitelja

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas  je svečano obilježena 31. godišnjica tragične pogibije 39 hrvatskih branitelja u Dalju koji su te 1991. godine nakon hrabrog otpora brojnijem i nadmoćnijem neprijatelju, smrtno stradali u Policijskoj postaji Dalj. Program obilježavanja započeo je puštanjem vijenaca u Dunav, nastavio se polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u Vinariji Erdut te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja ispred Policijske postaje Dalj gdje su poginulima, uz obitelji, počast odali i izaslanica ministra unutarnjih poslova te državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova, Irena Petrijevčanin, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zamjenik župana Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, saborski zastupnik Goran Ivanović, predstavnici braniteljskih udruga te drugi građani.

Danas odajemo počast mučki ubijenim hrvatskim braniteljima u Dalju koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, a prisjećamo se i prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana koji je tada imao snage povesti Hrvatsku u smjeru samostalnosti i neovisnosti. Herojima Domovinskog rata sloboda bješe draža od života i oni koji su pali, traju u nama koji živimo, a tako će biti uvijek – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Posebnu važnost ove obljetnice istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, inače rođen u Dalju te prognan tijekom DomIvinskog rata.

Ovo je mjesto na kojem se 1. kolovoza 1991. godine dogodio težak zločin zbog kojeg je svoje živote izgubilo 39 hrvatskih branitelja kojima dugujemo vječnu zahvalnost i trajno sjećanje. Za mene ova obljetnica ima posebnu važnost jer sam i ja prije 31 godinu bio ovdje te kao petogodišnjak prognan za vrijeme rata, a brojni članovi moje obitelji su izgubili živote u stvaranju hrvatske neovisnosti – rekao je Vulin.

Izvor: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit