Trodnevna manifestacija “U gostima” u Osijeku će ugostiti mlade iz čitave Europe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U GOSTIMA“ – naziv je trodnevnog programa koji će se od 30.srpnja do  1.kolovoza odvijati u Osijeku, a za vrijeme kojeg će prostor oko Kulturnog centra Osijek postati prostor kreativnog susreta mladih iz Hrvatske i Europe, realiziran kroz niz radionica, predstava, glazbenih i scenskih događanja interkulturalnog karaktera. Mladi  u Osijek stižu iz Portugala, Španjolske, Italije, Finske, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske.

Naučiti plesati korake izvornog somalijskog plesa, „upisati“ tanhut u listu svojih vještina, savladati osnove nekog zavodljivog španjolskog plesa, isprobati bodypercussion, znati crtati (neizbrisive tragove) kanom, ponijeti kući svoje ime ispisano kaligrafijom, utkati svoj predmet starom tkalačkom tehnikom u veliki tkalački okvir kojem će svaki gost, ali i građanin, moći dati svoj „obol”– sve to događat će se u ovom trodnevnom festivalu mladih kojeg potpisuju Udruga Breza, udruga Kreaktiva i Kulturni centar Osijek.

Udruga Breza svojim će gostima iz inozemstva prepustiti vođenje ovih radionica putem kojih će oni, kroz program kreativnih radionica plesa, crtanja, tkanja, pjevanja i drugih vještina, prezentirati osobitosti zemlje iz koje dolaze. Udruga Kreaktiva kroz projekte „OSBRIDGES”, „BE YOURSELF” i „4RUR(E)AL YOUTH” financiranih putem Erasmus+ programa, simbolički i stvarno, nastavlja stvarati mostove i spajati puteve između mladih ljudi iz različitih dijelova svijeta narušene pandemijskom situacijom, poticati ih na razvoj autentičnosti kroz učenje o drugom i drugačijem, i promišljati održivi razvoj i brigu o ekologiji i planetu.
Kulturni centar Osijek bit će domaćin Europskih dramskih susreta, a koji će kroz program radionica i putem videolinka s vršnjacima – kazalištarcima u drugim zemljama, pod vodstvom europskih dramskih stručnjaka, učiti i razmjenjivati iskustva u dramskom i kazališnom radu.

Uz pridržavanje epidemioloških mjera kroz tri dana Kulturni centar Osijek i grad Osijek, uz podršku Turističke zajednice grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, bit će središte događanja i multikulturalnog povezivanja.

Izvor: Kulturni centar Osijek

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit