Tradicionalno Feričanačko vince ove godine okupilo preko 1000 gostiju

Facebook
Twitter
Pinterest

Tradicionalna manifestacija Feričanačko vince i ove je godine održana na lokaciji Božilovac u vinogradima vinarije Enosophia, koja posluje u sklopu Osilovca, članice NEXE grupe. Ove godine na Božilovcu se okupilo preko 1000 gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u vrhunskim vinima feričanačkog vinogorja i bogatoj gastronomskoj ponudi. Uz dva vola s ražnja i slavonski čobanac pripremljeno je 300 kg slanine i 300 kg kobasica za vinogradarski ražanj.

Ivan Ergović predsjednik Uprave Nexe d.d. rekao je kako mu je drago što danas može ugostiti poslovne partnere, kupce i dobavljače iz cijele regije kako bi i na ovaj način zaključili dobru prošlu poslovnu godinu.  – Svi znamo što današnji dan znači za nas vinogradare. Cilj je danas da kroz blagoslov vinograda poželimo što bolju godinu i da naša vina koja su, što se kvalitete tiče, zapažena i na inozemnim natjecanjima, budu još bolja – rekao je Ergović.

Ivan Maričić direktor Osilovca d.o.o. izrazio je nadu da ova godina, u vinogradarskom smislu,  neće biti teška kao što je to bila prošla.  – No, unatoč tome berba je bila dobra pa očekujemo da će i kvaliteta vina biti dobra što je naš cilj i zadatak. Očekujemo da nam ove godine vrijeme ide na ruku i da imamo lakšu i jednostavniju vinogradarsku godinu. Ove godine u šatoru je pripremljeno najviše mjesta do sada, a to je pokazatelj dobre suradnje s poslovnim partnerima. Mislim da je ova tradicija prerasla lokalne okvire i da je rijetko koje vinsko događanje  na ovakvoj razini kao ovo kod nas u Feričancima- kazao je Maričić.

U nazočnosti članova obitelji Ergović, brojnih gostiju i članova KUD-a Manuel iz Feričanaca, koji su ove godine u manifestaciji sudjelovali 50. put, čokoti su okićeni kobasicama i kulenjem, loza zalivena vinom, a blagoslov, uz želje da i ova godina podari zdravo grožđe i rodne trsove, predvodio je feričanački župnik vlč. Anto Ivić.

Po završetku blagoslova upriličeno je natjecanje u rezidbi vinove loze. Prvo mjesto osvojila je Rajka Dragić iz Ceremošnjaka, drugi je bio Emil Abramović iz Bokšića, a treće mjesto pripalo je Jasni Dragić iz Makloševca.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Feričanačko vince, između ostalih, bili su nazočni dožupan Osječko-baranjske županije Josip Miletić, saborska zastupnica Nataša Tramišak, načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina te gosti iz bratske općine Hrvace koje je prijepodne u prostorijama Vinoteke primio načelnik Općine Feričanci Marko Knežević.

Tradicionalno druženje nastavljeno je u šatoru uz Tamburšaki sastav Kas, glazbeni sastav Joy te Đanija Stipaničeva.

Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit