Tradicionalna podjela fiša u Osijeku

Facebook
Twitter
Pinterest

Tradicionalno, na Veliki petak, Grad Osijek organizirao je podjelu fiš paprikaša. Majstori kotlića Slavonije i Baranje skuhali su oko 2.000 porcija, a u podjeli ukusne slavonske delicije uz gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića, zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Florijančića i djelatnike Gradske uprave i tvrtki, sudjelovali su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić te potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić.

– Tradicionalno na Veliki petak organiziramo podjelu fiša i druženje sa našim sugrađanima u prelijepoj novoobnovljenoj Tvrđi, a za ovu su prigodu majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremili oko 2.000 porcija. Mi smo u proračunu za tu namjenu osigurali 6.000,00 eura. S obzirom da je Uskrs vrijeme zajedništva i okupljanja, svim sugrađanima želim da ove dane provedu u zdravlju i miru sa svojim obiteljima – rekao je gradonačelnik Radić.

Čestitku sugrađanima uputio je i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić zahvalivši se Gradu Osijeku na organizaciji. – Tradicionalna podjela fiša u organizaciji Grada Osijeka danas je u prekrasnoj i osunčanoj Tvrđi okupila brojne Osječanke i Osječane. Prilika je to da se u Velikom tjednu i uoči samog blagdana Isusovog uskrsnuća susretnemo s brojnim sugrađanima i svima poželimo sretan i blagoslovljen Uskrs – kazao je Lukić.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić naglasio je kako se na današnji dan u cijeloj Hrvatskoj jede riba, međutim u ovom dijelu Hrvatske poseban je specijalitet upravo fiš paprikaš. – Danas smo zajedno s gradonačelnikom, sa županom i svim suradnicima dijelili fiš svojim sugrađanima koji su se okupili u Tvrđi. Tradicija se mora zadržati i čuvati, a ovo je ujedno i prilika da svim žiteljima Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske poželim blagoslovljen i sretan Uskrs, da ga provedu u krugu svoje obitelji i dragih ljudi – zaključio je Anušić.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit