Tradicija u suvremenom obliku

 

U sklopu obilježavanja Dana Grada Našica sinoć je u organizaciji Zavičajnog muzeja Našice u prostoru Dorine spomen-sobe održana večer poezije i glazbe, a gost je bio književnik iz Subotice Tomislav Žigmanov koji je inače i predstavnik Hrvatske u srbijanskom parlamentu. Na početku je sve nazočne pozdravila ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak.

Književnik iz Đakova Mirko Ćurić rekao je nekoliko uvodnih riječi o Tomislavu Žigmanovu i predstavio njegov rad, a zatim je Žigmanov pročitao nekoliko pjesama iz svoje zbirke haiku pjesama “Bunjevački Put križa”. Zbirka je nadahnuta radom na obnovi križeva krajputaša u Subotici, a predstavlja ono tradicionalno i religijsko na suvremeni način u obliku haiku izričaja.

Večer su uveličali i učenici Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” koji su izveli nekoliko glazbenih brojeva, a na kraju su ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak, ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić i gradonačelnik Josip Miletić goste darivali prigodnim poklonima.

 

 

 

Tekst i foto: Katarina Bosak

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest