Tradicija i prijateljstvo kojima se promiče istina o Domovinskom ratu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Moto klub 4. gardijske brigade iz Splita, nakon juga Hrvatske, na putu je kroz Slavoniju gdje na spomen-obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima tradicionalno odaje počast i ostavlja krunicu koja je branitelje obilježavala tijekom Domovinskog rata. U ovom slavonskom dijelu pridružili su im se i veterani Slavonije i Baranje. Našice su tradicionalno grad u kojem se godinama zaustavljaju, a danas su ih u ime Grada dočekali saborski zastupnik i dogradonačelnik Našica Hrvoje Šimić, dogradonačelnik Krešimir Žagar, kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba te prijatelji iz Moto kluba “Racing” Našice.

Predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević rekao je kako su već pri prvom dolasku bili zadivljeni spomen-obilježjem “Uskrsla Hrvatska” te su nastavili svake godine dolaziti u naš grad zbog prijateljstva s tadašnjim gradonačelnikom Krešimirom Žagarom i prijateljima iz Moto kluba “Racing” Našice.

Zaželjevšim im dobrodošlicu, dogradonačelnik Krešimir Žagar istaknuo je kao je ponosan ovom tradiicjom i dugogodišnjim prijateljstvom. -Lijepo je vidjeti da se tradicija održala i hvala svima koji su im se pridružili na ovom putu. Zahvaljujem i na činjenici da je prepoznata žrtva koje su Našice dale u Domovinskom ratu – rekao je Krešimir Žagar.

Kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba istaknuo je zadovoljstvo održavanjem ove tradicije. – Na ovaj način odaje se počast stradalima u Domovinskom ratu i promiče istina. Ova se tradicija nastavlja i dalje – istaknuo je Krešimir Kašuba.

Predsjednik Moto kluba “Racing” Našice Mladen Marks podsjetio je da su prijatelji iz Splita u utorak krenuli prema jugu, a sada preko Našica nastavljaju put za  Vukovar. Cijelo putovanje traje 8 dana.

Gosti su i ove godine položili krunicu na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” te zajedno s domaćinima zapalili svijeće i izmolili molitvu.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit