Tijekom vikenda zaustavljeno 30 vozača pod utjecajem alkohola

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Osijeka i Đakova.

U razdoblju od 11. do 13. rujna u prometu je evidentirano 30 vozača od kojih 24 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikla i 1 vozač mopeda, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Evidentirano je još 299 prekršaja od kojih: 153 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 4 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 83 ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je jučer u 18:20 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 31-godišnjak iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,97 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Do sada je ovoj godini 9 puta evidentiran kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki put je bio smješten u posebnu prostoriju. U petak, 11. rujna, oko 15:15 sati, u Petrijevcima, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist 70-godišnjak iz Petrijevaca koji se odbio alkotestirati. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Oko 21:35 sati, u Branjini, u nadzoru prometa zaustavljen je 29-godišnjak kojem je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,15 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.  U subotu, u 13:55 sati, u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnjak iz Đakova je zbog nepropisnog skretanja udario u zid. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,48. U 16:35 sati, na županijskoj cesti broj 4059, između Gorice Valpovačke i Valpova, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 52-godišnjak  s prebivalištem u Njemačkoj je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu. Oko 23 sata, u Gradcu Našičkom, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 41-godišnjak iz Londžice je zbog nepropisnog skretanja udario u parkirani motocikl. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,36 grama po kilogramu. Jučer u 11:30 sati u Našicama je u nadzoru prometa zaustavljen 22-godišnjak iz Našica koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Unazad tri godine tri puta pravomoćno je presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen. Također jučer u  14:10 sati, u Osječkoj ulici u Dardi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 32-godišnjakiz Meca je zbog nedržanja razmaka udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu.

izvor: PU osječko-baranjska

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit