Tijekom vikenda na području županije 17 prometnih nesreća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Iz izvješća Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo kako je na području županije tijekom vikenda zabilježeno je sedamnaest prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća dvije su osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene. Preostalih dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Sedam se dogodilo na području Osijeka, tri na području Našica, po dvije na područjima Belišća, Đakova i Baranje, a jedna na području Donjeg Miholjca.

Iz izvješća doznajemo i kako policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 64-godišnji hrvatski državljani počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te napad na službenu osobu, da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama i prijetnja te da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela napad na službenu osobu i prijetnja. U večernjim satima 30. ožujka, nakon dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Donjem Miholjcu, policijski službenici zatekli su na mjestu događaja 64-godišnjaka i 26-godišnjaka. Nakon što su 64-godišnjak i 26-godišnjak vrijeđali i omalovažavali te im prijetili, policijski službenici primijenili su sredstva prisile. Tom je prilikom 22-godišnjak također prijetio policijskim službenicima te je lakše ozlijedio jednog policijskog službenika. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje u Donjem Miholjcu koriste 64-godišnjak i 26-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko čahura, više desetaka komada streljiva, plinski pištolj i automatsku pušku s pripadajućim streljivom. Policijski službenici obavili su očevid i u susjednoj kući te su pronašli i uz potvrdu oduzeli automatsku pušku sa spremnicima, vrećicu s više od deset grama marihuane, digitalnu vagu i vrećicu s više od jednog kilograma marihuane. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznene prijave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija sumnja i da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo razbojništvo. U poslijepodnevnim satima 29. ožujka 31-godišnjak je, uz prijetnju hladnim oružjem djelatnici, u prodavaonici u Đakovu ukrao nekoliko tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da su 28-godišnji, 20-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te da su 28-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. U večernjim satima 29. ožujka policijski službenici zaustavili su u Tenji osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnjak. Kao putnik u vozilu se nalazio 28-godišnjak. Prilikom zaustavljanja, 28-godišnjak je pobjegao iz vozila i odbacio vrećicu s više od 100 grama droge „amfetamin – speed“.
Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu vozila koje koristi 20-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od jednog grama marihuane i više od dva grama droge „amfetamin – speed“.
Policijski službenici obavili su i pretragu stana koji u Osijeku koristi 28-godišnjak te su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od četiri grama droge „amfetamin – speed“, više od četiri grama marihuane i digitalnu vagu. Sumnja se da je 28-godišnjak tijekom veljače u svom stanu davao na konzumaciju drogu poznanicima.
U jutarnjim satima 30. ožujka policijski službenici su na adresi prebivališta 28-godišnjaka zatekli 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je policijskim službenicima dragovoljno predao tabletu droge „ecstasy“ i PVC vrećicu s marihuanom. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu stana koji u Osijeku koristi 25-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od pet grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak pronađenu drogu posjedovao radi daljnje prodaje. Od siječnja do ožujka drogu je i davao na konzumaciju drugim osobama. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosimi kaznene prijave.

Iz izvješća doznajemo i kako je djelatnik baranjske tvrtke, prilikom obilaska poljoprivredne površine u kanalu u blizini mjesta Mirkovac u poslijepodnevnim satima 29. ožujka, pronašao minobacačku granatu iz Drugog svjetskog rata.
U poslijepodnevnim satima 30. ožujka, prilikom obrade tla kod Čepina, građanin je pronašao dio pancirnog zrna.
Tijekom prijepodnevnih sati 31. ožujka građanin je u polju kod mjesta Batina pronašao topovski projektil iz Drugog svjetskog rata.
Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su uništili minobacačku granatu i topovski projektil te preuzeli pancirno zrno.

U izvješću stoji i kako je, prilikom spaljivanja korova u dvorištu nenastanjene kuće u Andrijevcu, u poslijepodnevnim satima 30. ožujka, 84-godišnjak ostavio vatru bez nadzora. Vatra se proširila na drvenu nadstrešnicu, koja je u potpunosti izgorjela. Nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina kuna, a protiv 84-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog.
Uslijed tehničkog kvara, u večernjim satima 31. ožujka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, tijekom vožnje zapalio se osobni automobil. Vozač, 46-godišnji hrvatski državljanin, nije ozlijeđen, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.
Nadalje, na neutvrđeni način, oko 19,45 sati 30. ožujka, došlo je do zapaljenja PVC odvodne cijevi koja se nalazi ispod prilaznog mosta kućama u Ulici bana Josipa Jelačića u Višnjevcu. Došlo je do oštećenja mosta, a materijalna šteta naknadno će se utvrditi.

 

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit