Tijekom vikenda evidentirano 298 prekršaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U vremenu od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 15 vozača osobnih automobila, biciklistu i vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

U navedenom vremenu osim alkohola evidentirano je još 298 prekršaja od kojih 180 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje neregistriranim vozilom i 72 ostala prekršaja. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 13. kolovoza oko 20 sati, između Zmajevca i Batine, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji biciklist iz Batine. Evidentirana mu je koncentracija od 2,40 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Dana 12. kolovoza u vremenu od 15 do 21 sati na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je utvrđeno 106 prekršaja od kojih 100 prekoračenje brzine kretanja vozila, 1 vožnja pod utjecajem alkohola, 3 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 1 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 ostali prekršaj.

U nedjelju, 14. kolovoza oko 14 sati u Osijeku, na raskrižju Crkvene ulice i Ulice Zeleno Polje, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 31-godišnjak iz Osijeka zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,96 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također, 14. kolovoza, oko 13 sati, u blizini mjesta Popovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 26-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Nakon pronalaska evidentirana mu je koncentracija od 0,59 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 15. kolovoza oko 17,30 sati, između Trnave i Dragotina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 27-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,82 promila alkohola u krvi. Vozač je u zadnje tri godine jednom pravomoćno kažnjen za upravljanje pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA 4 PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a u tri je nastala materijalna šteta. Na području Đakova dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Belog Manastira po jedna prometna nesreća.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit