Tijekom vikenda cijepljeno 3.814 osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tijekom vikenda na sedam punktova u našoj županiji cijepili su se građani protiv koronavirusa koji nisu imali dogovoren termin. Cijepljeno je ukupno 3.814 osoba.

– Naši građani su očito svjesni prednosti koje donosi cijepljenje protiv koronavirusa pa možemo biti zadovoljni odazivom na svim cijepnim mjestima. Upravo stoga sutra ćemo na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije odlučiti kada i na kojim mjestima će se ponovno organizirati ovako otvoreno cijepljenje, dakle na koje građani mogu doći bez prethodne najave. Dovoljno je samo ponijeti osobne dokumente, odnosno zdravstvenu iskaznicu, a djeca starija od 12 godina koja se također žele cijepiti trebaju doći u pratnji roditelja – rekao je Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ Nataša Turić ističe kako prema jučerašnjim podacima procijepljenost na području Osječko-baranjske županije iznosi 43 posto. Promatra li se samo podatke za cijepljenje bez prethodnog najavljivanja tijekom protekla dva dana oni su sljedeći: na punktu Gradski vrt u Osijeku cijepljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400, Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cjepivo Pfizer.

Inače, u posljendnja  24 sata za područje Osječko-baranjske županije ukupno je obrađeno 34 uzoraka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus (novopozitivna osoba je iz Osijeka). Na bolničkom liječenju je ukupno 18 osoba (12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice), niti jedan pacijent nije na respiratoru, a srećom nema ni preminulih. U samoizolaciji se trenutno nalazi 445 osoba.

 

 

izvor: OBŽ , foto: GD CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit