Tijekom vikenda 216 prekršaja u prometu

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko-baranjske dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri lakše ozlijeđene osobe.
Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i dvije na području Đakova.
Za vikend je u nadzoru prometa zaustavljeno 23 vozača, 21 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla, koji su bili pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola zabilježena je 13. svibnja u 23,40 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zatečen 50-godišnjak iz Tenje, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,21 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
U navedenom razdoblju osim alkohola zabilježeno je još 216 prekršaja od kojih 115 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 48 ostalih prekršaja.
Na području Bilja 12. svibnja u 14,10 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač (63) iz Darde upravljao je osobnim automobilom iako mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda. Uslijed nepropisne vožnje unazad udario je u vozilo koje se nalazilo iza njega nakon čega je napustio mjesto događaja. Vozač je u 15,40 sati zaustavljen na cesti između Bilja i Osijeka te mu je alkotestiranjem utvrđena prisutnost od 2,20 promila alkohola u krvi. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 11.780 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 27 bodova.
U Branimirovcu je u subotu oko 10 sati prilikom nadzora prometa zatečen 27-godišnjak iz Branimirovca, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Na cesti kod Piškorevaca, u subotu oko 20,30 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Četrdesetpetogodišnjak iz Budrovaca upravljao je teretnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u zadnji dio osobnog automobila koji se kretao u istom smjeru. Vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen kojom prilikom je utvrđeno da mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 2,25 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.960 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.
Na cesti kod Darde, u nedjelju 14. svibnja oko 11,06 sati u nadzoru prometa zatečen je 38-godišnjak iz Osijeka, koji se osobnim automobilom kretao izvan naselja brzinom od 161 kilometar na sat, gdje je brzina ograničena 90 kilometara na sat.
Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 boda.
U subotu, u Vinkovačkoj ulici u Osijeku u 21,25 sati u nadzoru prometa zatečen je 24-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,86 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.280 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit