Tamburaški orkestar “Kontesa Dora” pobijedio na natjecanju

 

Na 57. državnom, hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” pobijedio je u prvoj kategoriji s 98,26 bodova. Dirigent osnovnoškolskom uzrastu učenika po prvi je put bio profesor Dean Kopri koji je u hrvatskim glazbenim krugovima prepoznatljiv po svom kreativnom doprinosu pedagoškoj teoriji i praksi.

U istoj kategoriji u disciplini orkestri s Našičanima natjecala su se još dva orkestra iz Zagreba: Gudački orkestar Glazbene škole Blagoje Berse i Puhački orkestar Glazbene škole Pavla Markovca.
Tako je prošli tjedan odjel tambure našičke glazbene škole, koji ove godine obilježava tridesetu godišnjicu svog utemeljenja, bogatiji za tri odličja: drugom nagradom učenice Mihaele Suk u disciplini solo brač, pobjedom učenice Lane Prišć u disciplini solo bisernica i pobjedom tamburaškog orkestra.

Tamburaški orkestar glazbene škole Kontesa Dora bio je jedini predstavnik tambura i jedini orkestar iz Slavonije, a natjecao se uz gudačke i puhačke orkestre.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Izvor: OGŠ “Kontesa Dora” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest