Svjetski molitveni dan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Svjetskog molitvenog dana u Hrvatskoj se danas organizira ekumenski susret i molitva. Svjetski molitveni dan međunarodni je kršćanski pokret žena koje se već više od 130 godina ujedinjuju u ekumenskoj molitvi jednom godišnje u više od 170 zemalja širom svijeta. Svake godine prvoga petka u ožujku kršćani širom svijeta (žene, muškarci, mladi i djeca), svih dobnih skupina, okupljaju se moleći prema istom molitvenom predlošku koji svake godine pišu žene iz Svjetskoga molitvenog dana iz neke druge zemlje.

Ove godine molitva je za Tajvan. Izabrana tema za ovogodišnju molitvu je „Čuo sam za vašu vjeru“, prema Poslanici Efežanima (1, 15 – 19).

Kako navode iz pokreta, „Potaknuti smo razmišljati o promjenama i izazovima s kojima se suočava Tajvan, dok se njegovi stanovnici bore za neovisnost na međunarodnoj razini. Bez obzira na promjene, žene na Tajvanu i dalje su potlačene i susreću se s izazovima rodne ravnopravnosti, kako politički tako i na tržištu rada. Tijekom bogoštovlja slušat ćemo priče žena koje govore o njihovim strahovima i nadama, radostima i tugama, vjeri usprkos patnji i nepravdi koju podnose, o iskustvima tijekom pandemije, o borbi za očuvanje prirode, hitnosti zaštite okoliša i domovine bez nuklearnog oružja. Pozivaju nas da im se pridružimo u molitvi, da hrabrimo jedni druge i održimo ‘nadu i vjeru’ u Božje kraljevstvo”.

U Hrvatskoj je Svjetski molitveni dan prisutan više od dvadeset godina, a obilježava se u Osijeku, Zagrebu, Vukovaru, Bjelovaru, Vinkovcima, Rijeci i Murskom Središću. Misija je poticanje ekumenskog, međuetničkog dijaloga žena svih kršćanskih tradicija. Cilj je molitve zajedništvo u različitosti, djela milosrđa i humanitarno djelovanje.

 

izvor: IKA, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit