Svjetski je dan oceana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Svjetski je dan oceana. Obilježava se s ciljem podizanja svijesti o vrlo važnoj ulozi koju oceani imaju u našem svakodnevnom životu. Oni su pluća našeg planeta i daju nam većinu kisika koji udišemo, glavni su izvor hrane i lijekova, snažno utječu na klimu i bitan su dio biosfere. Ovaj dan ujedno je prilika za upoznavanje i otkrivanje bogatstva raznolikih staništa oceana te osvješćivanje našeg utjecaja u smislu poticanja na promjene odnosa prema oceanima i morima. Na Svjetski dan oceana javnost se upoznaje s utjecajem ljudskog djelovanja na mora i oceane, poziva na aktivnije uključivanje u globalni pokret za zaštitu oceana te mobilizira na projektima održivog upravljanja svjetskim oceanima. Nakon što se tijekom dvije pandemijske godine obilježavao isključivo virtualno, ovogodišnji Svjetski dan oceana, 8. lipnja 2022., proslavit će se programom u sjedištu UN-a u New Yorku koji će se prenositi uživo diljem svijeta, a njegova tema je „Revitalizacija: kolektivno djelovanje za ocean“.

 

izvor i foto: Eko vjesnik

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit