Svjetski dan hrane, Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine i obilježava se svake godine 16. listopada. Na taj dan se podsjeća na važnost hrane i na to da još uvijek u svijetu nema dovoljno hrane za sve. Svjetski dan hrane obilježava se radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu trenutno gladuje oko 870 milijuna ljudi. Svjetski dan hrane, Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje, prigodno se obilježava u Dječjem vrtiću “Zvončić” Našice. Ove godine, program je prilagođen epidemiološkoj situaciji pa je, u odnosu na prethodne godine, izmijenjen. Djeca su u svojim skupinama učila o nastajanju i važnosti kruha i krušnih proizvoda te su slušali priče o hrani. U vjerskoj skupini organiziran je blagoslov hrane. Krušne proizvode blagoslovio je župnik i gvardijan fra Petar Cvekan.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit