Svjetska premijera izložbe “Ferenc Storno” u Našicama

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageMalobrojna, ali zato najvjernija našička publika, jučer je imala privilegiju prva u svijetu vidjeti izložbu “Ferenc Storno”. Izložbu o ovom velikom mađarskom umjetniku i arhitektu, zaslužnom za obnovu i unutrašnju dekoraciju našičkog Dvorca Pejačević postavile su djelatnice Muzeja iz Šoprona Melinda Kiss i Bernadette Graszly. Ravnatelj Muzeja Imre Toth i predsjednik Hrvatske manjinske samouprave u Sopronu Franjo Pajrić zahvalili su ravnateljici Zavičajnoga muzeja Našice Silviji Lučevnjak na gostoprimstvu.

Koljnofski Hrvati malen su otok u mađarskom i austrijskom moru te su suradnja i pomoć iz matične zemlje dragocijeni – rekao je Franjo Pajrić. Zadovoljstvo zbog kulturne suradnje i sve boljih prijateljskih veza Našica i Šoprona, iskazao je i našički gradonačelnik Krešimir Žagar, otvorivši izložbu, na čijem je otvorenju nastupio Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole pod ravnanjem prof. Marine Kopri.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit