Svi jučerašnji testovi negativni na virus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19. Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i – dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice. Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi 9 oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba. Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe.
Važno je naglasiti da među trenutno oboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a svi ranije oboljeli su izliječeni i to je potvrđeno dvostrukim negativnim testom. Naravno, mjere opreza i poštivanje procedura propisanih za postupanje u slučaju otkrivanja, prevencije ili samo sumnje u mogućnost zaraze i dalje su na najvišoj razini, i to ne samo u Kliničkom bolničkom centru Osijek, nego i u svim drugim zdravstvenim ustanovama, od Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije preko domova zdravlja, ordinacija primarne zdravstvene zaštite, dentalne medicine i ljekarni do svih drugih u tom sustavu. Ponavljanje testiranja, koje je zabilježeno i proteklih dana, samo je nova potvrda ispravnosti tih procedura i njihovog dosljednog provođenja, ali i odlične suradnje epidemioloških i bolničkih službi. Danas je dobra vijest i da je smanjen broj osoba u samoizolaciji. U zadnja 24 sata iz te mjere izašlo je 17 osoba, a niti jedan novi kontakt nije određen, pa je ukupan broj osoba u samoizolaciji trenutno 191. Žitelji našičkog kraja mogu biti zadovoljni podatkom da je od jučer izliječena jedina oboljela osoba s tog područja. Kako su ranije već izliječene tri osobe, znači da na ovom području više nema osoba pozitivnih na koronavirus.Policija u zadnja 24 sata nije dobila niti jednu dojavu građana o kršenju mjera samoizolacije, a u 51 samoinicijativnoj provjeri sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Policija je obavila 2.856 provjera propusnica na sedam punktova na granicama županije, a svi su imali propusnice.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit