Svetkovina je sv. Marka evanđelista – zaštitnika Župe Markovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je svetkovina sv. Marka evanđelista – zaštitnika Župe Markovac Našički za koju su se u ovoj župi pripremali trodnevnicom. Jutarnju svetu misu u kapelici sv. Marka služit će župnik vlč. Patrik Alatić, a svečano misno slavlje u 11 sati predslavit će pater Ike Mandurić uz prijenos na Laudato televiziji.

Sveti Marko rođen je u Isusovo vrijeme, a umro u Aleksandriji – 25. travnja 68 godine. Bio je evanđelist, autor Evanđelja po Marku. Zaštitnik je odvjetnika, građevinskih radnika, zidara, staklara, pletača košara, notara i pisara, zatvorenika, žita i žitnih polja te ostalih usjeva. Njemu se utječe protiv nevremena, munje, tuče, protiv nepripravne smrti te za dobro vrijeme i dobru žetvu.

U Martinu će danas biti sveta misa i blagoslov polja u 17 sati.

 

tekst: T.Justić, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit