Sveti Niko putuje

U sklopu programa “Advent u Našicama” danas je u Osnovnoj školi Dore Pejačević organizirana volonterska akcija. Prikupljat će se igračke za Crveni križ i namirnice za potrebe Socijalne samoposluge. Osim toga, osnovnoškolcima će doći Sveti Nikola s čokoladicama koje su nagrada za prikupljeni stari papir.

Društvo “Naša djeca” Našice za Dječji vrtić i Osnovne škole u Domu kulture tijekom dana organizirat će tri predstave “Sveti Niko putuje”. Prva predstava bila je prikazana u 9:15 sati za jutarnju smjenu OŠ Dore Pejačević i OŠ Kralja Tomislava. Druga predstava bila je prikazana u 10:30 sati i namijenjena je polaznicima Dječjeg vrtića Zvončić Našice. Predstava u 14 sati namijenjena je poslijepodnevnoj smjeni OŠ Dore Pejačević i OŠ Kralja Tomislava, a posljednja, četvrta predstava, koja se održava u 18:30 sati namijenjena je svoj djeci grada.

Sveti Nikola u posjetu je i djeci Dječjeg vrtića “Bubamara”, koja su ga dočekala pjesmom i prigodnim programom, a za današnji susret pripremala su se svih prethodnih dana. Darove za djecu doniralo je Društvo “Naša djeca” Našice.

U prostorijama DND-a jučer je, u sklopu ovog blagdana, održana i posljednja ovogodišnja Igraonica-pričaonica. Knjižničarka Marija Buha obukla se u prikladno odijelo Svetog Nikole i pročitala slikovnicu pod naslovom „Priča o svetom Nikoli“. Osim toga, djeci su podijeljeni i prikladni darovi, a cijeli susret završen je veselim fotografiranjem. Ova uspješna suradnja Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i Društva “Naša djeca” Našice nastavlja se i iduće godine.

Tekst: Katarina Bosak

Foto: Robert Rigo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest