Švercao cigarete u kamionu

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 9 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kaznen djelo utaje poreza ili carine i krađe.

UTAJIO POREZ
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u vremenu od veljače do srpnja ove godine, 40-godišnji državljanin Republike Mađarske i trgovačko društvo, nisu za prodanu robu u iznosu većem od milijun kuna uplatili u državni proračun Republike Hrvatske porez na dodanu vrijednost u iznosu oko 350.000 kuna.

UKRAO SIGNALIZACIJU S PRIKOLICE
U petak, 30. srpnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je s prikolice za prijevoz plovila demontirao i ukrao nosač s registarskom oznakom i signalizacijom. Vlasniku, 54-godišnjaku, počinjena je materijalna šteta veća od tisuću kuna.

ŠVERCAO CIGARETE U KAMIONU
Jučer, 3. kolovoza, u 1,38 sati,  na graničnom prijelazu Batina, kao vozač i ulazni putnik u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka, doputovao je 42-godišnji državljanin Republike Srbije. Tijekom granične kontrole i pregleda teretnog prostora kamiona s prikolicom, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pronašli neprijavljenu carinsku robu, 500 kutija cigareta s nadzornim markicama Republike Srbije. Pronađene cigarete policijski službenici su oduzeli, a 42-godišnjaku su zbog počinjenog prekršaja iz članka 63. stavku 1. točci 3. Zakona o provedbi carinskih propisa Europske unije, carinski službenici uručili prekršajni nalog na novčani iznos od 79 tisuća kuna.

ZAPALILA SE NAPA
Jučer, oko 9 sati, u Našicama, u kuhinji obiteljske kuće, zbog tehničke neispravnosti zapalila se napa. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a 74-godišnjoj vlasnici, požarom je nastala materijalna šteta oko 2.000 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCA BICIKLA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Počinitelj je 18. lipnja, u Osijeku, ukrao bicikl, vlasništvo 20-godišnjaka te mu je počinjena materijalna šteta od oko 2.500 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka i Belog Manastira dogodila se po jedna prometna nesreća.

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljena 3 vozača (1 osobnog vozila i 2 vozača bicikla) koji su u krvi imali nedozvoljenu prisutnost alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u Kneževim Vinogradima, u 21 sat, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji vozač bicikla. Biciklistu je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,27 grama po kilogramu.Za počinjeni prekršaj propisna je novčana kazna od 500 kuna.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit