Svečano proslavljeno 90 godina DVD-a Jelisavac

Facebook
Twitter
Pinterest

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jelisavac jučer je proslavilo 90 godina postojanja i rada. Program je počeo postrojavanjem, nastavljen je svetom misom, zatim pokazanom vježbom, a proslava je završena svečanom sjednicom.

Brojne okupljene vatogasce i goste pozdravio je predsjednik DVD-a Jelisavac Darko Kuric. Kako je rekao, 90 godina predstavlja dugu tradiciju vatrogastva u Jelisavcu, a kroz društvo su prošle mnoge generacije kroz velik broj ekipa. -Danas društvo ima oko 90 članova i s ponosom nastavljamo tradiciju naših starih. Pokušavamo biti centar događanja u samom selu, a to nam i uspjeva: obnovili smo dom, uložili u opremu i vozila, a sve u suradnji s Gradom, Županijom i mještanima.” – rekao je predsjednik DVD-a Jelisavac Darko Kuric, čestitao svima vrijednu 90. obljetnicu i zahvalio gostima na dolasku.

Na bogatu povijest i vrijedan rad društva, u prigodnom govoru, podsjetio je tajnik DVD-a Jelisavac Stevo Marenjak. Što se tiče samih početaka, izdvojio je kako se 1931. godine pojavila ideja, ali i potreba da se osnuje vatrogasno društvo. Inicijator je bio učitelj Zlatko Kralj koji je bio i prvi predsjednik, a koliko su mještani bili zainteresirani da imaju svoje vatrogaso društvo dokazuje činjenica da se osnivačkoj skupštini odazvalo čak 100 seljana.

U sklopu svečane sjednice, dodijeljene su prigodne nagrade i priznanja vatrogasnim veteranima, zatim zlatne, srebrne i brončane medalje te zahvalnice.

Značajnu obljetnicu jelisavačkim vatrogascima čestitao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba: – Dolaskom u ovako velikom broju, pokazujete sinergiju zajedništva koju i očekujemo od vas. Smatram da ste izrazito bitan čimbenik našeg društva. Vi ste oni koji ste pomogli u nedavnim poplavama, učinili ste nas tada ponosnim i stvorili nam osjećaj sigurnosti. Mi u svakom trenutku stojimo uz vas, a vi nas i dalje činite ponosnima. Upućujem vam jedno veliko hvala i želim vam da što više vremena provodite na vježbalištima, a što manje na terenu – istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

90 godina DVD-a Jelisavac, domaćinima su čestitali i zamjenik župana Josip Miletić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednica Osječko–baranjske županije Zdravko Cvenić, predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac Vedran Dervić i dopredsjednik Vijeća Slovačke nacionalne manjine Osječko–baranjske županije Franjo Kanđera. Svečanosti su bili nazočni i: županijski vijećnik Vanja Prošić, zapovjednik JVP Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasnog vijeća JVP Našice Hrvoje Žiha, predstavnici udruga koje djeluju u Jelisavcu i brojne kolege vatrogsci.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit