Svečano obilježena 98.obljetnica smrti skladateljice Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu prve hrvatske moderne skladateljice Dore Pejačević, danas (5.3.2021.)je obilježena 98. obljetnica njezine smrti. Komemoraciju su organizirali Osnovna glazbena škola “Kontesa Dora”, Osnovna škola Dore Pejačević, Zavičajni muzej Našice, Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice, Ogranak Matice hrvatske u Našicama te Gradska glazba Našice. Nazočne je pozdravila ravnateljica glazbene škole Marina Kopri. Prigodan tekst o Dorinom životu i djelu pročitala je djelatnica Zavičajnog muzeja Našice Lucija Brajdić, podsjetivši kako promocijom Dorina imena i djela, osobito manifestacijom “Memorijal Dore Pejačević” i Međunarodnom glazbenom akademijom “Dora’s summers” Našičani iskazuju poštovanje i divljenje “Našičkoj princezi”. Stihove Fabijana Brkića, posvećene Dori, pročitala je prof. Kristina Brkić, a Dorinu “Canzonettu” na violini je odsvirala prof. Martina Zbiljski. Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je svima koji njeguju uspomenu na najpoznatiju Našičanku, koja je svojim životom i glazbenim djelima ostavila dubok trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti i tako zadužila sve Našičane koji je se prisjećaju s ljubavlju i poštovanjem.

 

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit