Svečano obilježavanje 130. godina djelovanja DVD-a Feričanci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Feričancima svečano obilježena 130. obljetnica neprekidnog djelovanja DVD-a Feričanci. Svečanost je započela postrojavanjem i mimohodom kroz Feričance, a nastavljena pokaznom vježbom članova DVD-a Feričanci i JVP Našice. Svečana sjednica održana je u novouređenom Domu DVD-a Feričanci, a otvorio ju je pozdravnim riječima predsjednik društva Antun Balajić. Čestitajući svim članovima  na velikih 130 godina postojanja i rada, Balajić se zahvalio i predstavnicima 23 dobrovoljna vatrogasna društva koji su bili nazočni na sjednici kao i brojnim uvaženim gostima. Izvješće o radu društva podnio je tajnik Josip Bilandžić, nakon čega je predsjednik Balajić članovima društva te zaslužnim organizacijama i pojedincima uručio prigodne zahvalnice i plakete za nesebičnu pomoć u radu društva. Vatrogasne spomenice za 10 i 20 godina u vatrogastvu i brončane medalje uručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, a spomenice za 30 i 40 godina te srebrne medalje uručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Zdenko Čarapar. Svečanoj sjednici nazočan je bio i Dalibor Rihtarić, izaslanik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, koji je uručio spomenice za 50 godina u vatrogastvu i zlatne medalje. Čestitajući svim članovima i laureatima ovu veliku obljetnicu, Rihtarić je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice predsjedniku DVD-a Feričanci Antunu Balajiću uručio prigodnu plaketu. Jučerašnjoj svečanoj sjednici nazočni su bili i načelnik Općine Feričanci Marko Knežević i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić, koji su čestitajući svim članovima društva kao i dobitnicima priznanja, poželjeli puno uspjeha, što manje intervencija i što više zajedničkog druženja te obećali i dalje punu podršku. Lijepe želje feričanačkim su vatrogascima uputili i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Zdenka Čarapar i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić. Na početku sjednice državnu i vatrogasnu himnu izveli su članovi puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice, a program je vodio Alen Dado.

Tekst: Danko Justić

Foto: Igor Androš, Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit