Sve o muškarcima

Facebook
Twitter
Pinterest

Predstavu "Sve o muškarcima" možete pogledati u našičkom Domu kulture u nedjelju, 02. ožujka, od 19:30. Cijena ulaznice je 40 kuna i možete ih kupiti u pretprodaji u Radiju Našice radnim danom od 7 do 14 sati. Informacije na telefon 031 / 613 – 617.

Umjesto reklame, evo što su kritičari rekli o ovoj predstavi koju je napisao Miro Gavran, a režirala Mladena Gavran i u kojoj glume Dražen Bratulić, Ivica Pucar i Robert Ugrina:

OPTIMISTIČNA LAKOĆA PREŽIVLJAVANJA 
Kada publika velikim pljeskom pozdravi premijeru neke predstave, onda takva predstava ima razlog zbog kojeg je izvedena. Konačno, predstave se i igraju zbog publike… I najnoviji Gavranov tekst „Sve o muškarcima“,premijerno izveden u subotu 11. studenog u Maloj dvorani „Lisinski“ u Zagrebu, u režiji Mladene Gavran, drama je svakodnevice kojom Gavran na njemu svojstven način podsjeća na „grijehe“ kojima podlegne „mali čovjek“ u pomami za svojim principima, uspjehom i užitkom. Ali on ne bi bio tako uspješan autor kada svojim „malim ljudima“ na kraju, u svođenju „računa života“, ne bi omogućio da postanu svjesni kako ipak i besmisleni život ima svoj raison d'etre.
VJESNIK, Andrija Tunjić

OBITELJSKI TIHI OBRT GAVRANOVIH
Osvaja lakoća s kojom Gavran oblikuje situacije i omogućuje glumcima da žustro grade cijeli niz intrigantnih i živih likova. Kao vrsna glumica koja još blista u našem sjećanju kao Šenoina i Škrabina Ljubica, Mladena je s trojicom muškaraca kao redateljska debitantica diskretno i šarmantno žonglirala na sceni, a oni su se pak radosno odazvali.

Dražena Bratulića i Ivicu Pucara već smo upoznali kao vrsne komičare. No, Robert Ugrina pravo je otkriće. Njih trojica prepliću cijeli niz vrckastih i tužnih situacija koje postupno i sigurno teku u smirenje. Gavranova uporna vedrina i u najvećim teškoćama osvojila je glumce, a preko njih i publiku koja radosno uživa u „dobro skrojenim komadima“ po našoj mjeri.
VEČERNJI LIST, Želimir Ciglar

MUŠKARCI – OD SMIJEHA DO SUZA
Naizmjenično vođenje četiri scenske priče – zahvaljujući brzom ritmu „pretapanja“, inteligentnim dijalozima i posebice iznimnim glumačkim ostvarenjima – učinit će da predstava doslovce proleti u hipu, uokvirena pričom o trojici suvremenih 40-godišnjaka koji – uz svađe i mirenja – svoje prijateljstvo uspijevaju održati od studentskih do umirovljeničkih dana.

GLAS KONCILA, V. Žic

GAVRANOVO MAJTORSTVO
Zagledamo li se tek malo ispod površine prividno (samo) komičnih Gavranovih scena, odmah naziremo autorovu satiru, njegove humanističke nazore i oštar kriticizam prema pojavnostima društva koje je odbacilo svaki (idealni) sustav vrijednosti, a umjesto toga prigrlilo makijavelizam i najgore strane neoliberalizma (koje su se u nas još sjedinile s niskom razinom opće obrazovanosti te s iskonskim pravom jačega). Zato je „Sve o muškarcima“ ne samo dobro složena bulevarska komedija, u kojoj se smijemo do apsurda dotjeranim slikama samih sebe, nego i dosljedan izraz autorova umjetničkog uvjerena i prakse.

VIJENAC, Boris B. Hrovat

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit