Sve je više HeadOnEasta – slavonsko-baranjskih turista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sve više posjetitelja prepoznaje turističke vrijednosti Osječko-baranjske županije pa se broj dolazaka i noćenja kontinuirano povećava. Iako ljetni mjeseci na kontinentu nisu „top sezona“, podatci koje putem e-visitora prati Turistička zajednica Osječko-baranjske županije govore da je broj dolazaka i noćenja na razini rekordne 2019. godine. U odnosu na prošlu godinu, u prvih sedam mjeseci 2022. godine bilježi se 63% više dolazaka i 35% više noćenja na području Osječko-baranjske županije. Značajno povećanje bilježi se i kod dolazaka kruzera pa je riječnim putem u našu županiju stiglo 112% više gostiju nego prošle godine. Iako su lipanj i srpanj bili uspješniji nego proteklih godina, najviše posjetitelja, prema dosadašnjem iskustvu, očekuje se u rujnu i listopadu kada se sezona „seli“ na kontinent.

– Posjetitelji vole istraživati Slavoniju i Baranju u proljeće i jesen, kada se, osobito na području Osječko-baranjske županije, događa i niz manifestacija. Početkom rujna na Staroj Dravi u Bilju, održat će se 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu, Fišijada u Belom Manastiru, zatim slijede Ribarski dani u Kopačevu, tradicionalna manifestacija koja privlači više od 10 tisuća posjetitelja tijekom tri dana, zatim festival biciklističke rekreacije Febire pa Baranjski polumaraton, Vinski maraton i krajem rujna i početkom listopada 4. izdanje manifestacije HeadOnEast – istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Slavonija i Baranja osim nadaleko poznata četiri vinogorja, izvrsnih vina i prekrasnih vinskih podruma začinjenih vrhunskom tradicionalnom gastronomijom, odnedavno u ponudi ima i obnovljeni dvorac u Tikvešu. Riječ je o novoj turističkoj atrakciji smještenoj u sjevernom dijelu Parka prirode Kopački rit. Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš – jedinstveni je multimedijalni i interaktivni postav koji posjetiteljima približava sve najvažnije osobine i prirodne fenomene Kopačkog rita. Ovo je prostor za istraživanje i učenje, ali i prostor za otkrivanje svih tajni Parka i upoznavanje bogate kulturno-povijesne baštine uz pomoć najmodernije tehnologije.

Kompleks dvoraca Tikveš obuhvaća objekte: Novi dvorac s Aneksom i Stari dvorac, a potječe iz 19. stoljeća. Izgradili su ga članovi Teschenske loze obitelji Habsburg. Tijekom povijesti dvorci su bili rezidencijalno lovačko središte poznato u europskim i svjetskim razmjerima, ali isključivo zatvorenog tipa za vladare i ugledne goste, koje je sada, nakon obnove i prenamjene, dostupno svim zainteresiranim posjetiteljima. Kopački rit također od otvorenja dvorca prije tri mjeseca bilježi rekordan broj posjetitelja. U svibnju je ostvaren najveći broj dolazaka ikad, a lipanj i srpanj su prema broju posjetitelja najbolji lipanj i srpanj do sada.

izvor: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit