Sve bogatija ponuda riječnih putovanja

Facebook
Twitter
Pinterest

Pandemija koronavirusa snažno je pogodila sve gospodarske djelatnosti od kojih je turizam doživio najveći udarac, a samim tim i putovanja u svim svojim oblicima. Ipak, već prošle godine bilježi se oporavak tržišta putovanja, a u sklopu toga raste interes i za riječnim krstarenjima, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj s primarnim ciljem pozicioniranja Slavonije, odnosno kontinentalnog djela zemlje kao turistički atraktivne destinacije.

Riječna putovanja Dunavom postala su standardna ponuda turističke agencije Arriva travel 2014. godine koja je uvela dotad nepostojeću turističku uslugu na području Hrvatske. Iz godine u godinu bilježio se porast zainteresiranih klijenata, s izuzetkom pandemijske 2020. kad brodovi nisu plovili. No iz Arrive travel poručuju da je popuštanje epidemioloških mjera donijelo još veći interes za riječnim krstarenjima nego prije pandemije, naročito za one turiste koji na svojim putovanjima žele iskustva.

Što se tiče najčešćih ruta koje Hrvati biraju za riječna krstarenja to su Beč-Vukovar te Vukovar-Vidin i obrnuto, odnosno rute u trajanju do šest dana. S obzirom na to da je jedan od strateških ciljeva Arrive travel pozicionirati Slavoniju i Baranju na turističku kartu Hrvatske, gastro i eno programe osim u svojoj grupaciji koja broji 55 tisuća zaposlenih, nude i komitentima te školama. Značajan broj gostiju za krstarenja su s područja Istre, Kvarnera i Zagrebačkog područja, a kako je Vukovar početna, odnosno, završna točka, dobar dio gostiju dolazi nekoliko dana ranije ili ostaju nakon iskrcaja i obilaze istočnu Hrvatsku što pridonosi jačanju turističke aktivnosti u tom dijelu Hrvatske. Najveći interes za riječnim krstarenjima gosti pokazuju u drugoj polovici lipnja te u rujnu, a Arriva travel im nudi sedam programa te 20 različitih termina polaska.

 

izvor: Arriva travel

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit