Susretom lovačkih rogista i zborova završen Festival Dani slavonske šume

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageZvuci lovačkog roga i pjesma lovačkih zborova odzvanjali su jučer našičkim velikim parkom. Naime, na 12. susretu hrvatskih i međunarodnih lovačkih rogista i zborova Našice 2008., okupilo se više od 200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a otvorenje susreta uveličao je i zajednički nastup Gradske glazbe Đurđenovac i Gradske glazbe Našice, pod ravnanjem Ivice Pavlića. U ime organizatora, Hrvatskog lovačkog saveza i Županijskog lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Zlatko Stolnik – predsjednik Županijskog lovačkog saveza pozdravio je nazočne i zahvalio im na dolasku i sudjelovanju na smotri. U ime našega grada – domaćina, gradonačelnik Krešimir Žagar poželio je dobrodošlicu svim sudionicima i gostima i zahvalio im na prekrasnom završetku festivala Dani slavonske šume.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, tajnik Vinko Pavlić, svima je prenio pozdrave predsjednika Saveza Đure Dečaka. Pročelnik za gospodarstvo, lovstvo i poljoprivredu u našoj županiji Željko Kraljičak – prenio je pozdrave župana Krešimira Bubala i istaknuo da Županija nastoji biti dobar partner lovačkim udrugama i Savezu. Dodao je da je Županija u protekle 4 godine uložila više od 4 milijuna kuna u razvojne projekte lovstva, a od sljedeće do 2012. godine planira uložiti još 5 milijuna kuna kako bi se naša županija prepoznala kao destinacija lovnog turizma. Susret rogista i lovačkih zborova otvorio je predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Davor Zec. Prenoseći pozdrave ministra Čobankovića, istaknuo je kako je njegovanje običaja i tradicije jedan od najvažnijih zadaća Hrvatskog lovačkog saveza, s ciljem stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog lovstva u Europi i svijetu, a tome uvelike prodonose i ovakve manifestacije. Susret rogista i lovačkih zborova održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Osječko-baranjske županije, Grada Našica, Turističke zajednice naše županije i grada Našica te Udruge Đurđenovački rogisti.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit