Stožer je sposoban u slučaju potrebe vrhunski odreagirati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas poslijepodne održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica. Kako je rekao načelnik Stožera Hrvoje Šimić, iza nas je faza borbe s koronavirusom koja je bila zadovoljavajuća i u kojoj su provedene sve mjere. Podsjetio je kako smo na našem području imali 4 pozitivna pacijenta na koronavirus, od kojih je troje proglašeno ozdravljenima, a 1 pacijent još je na kućnom liječenju i očekuje dva uzastopna negativna brisa na ovaj virus. Sustav Civilne zaštite, kao i zdravstveni sustav – poručio je Šimić – ustrojen je i sposoban u slučaju potrebe vrhunski odreagirati. Znamo – upozorio je – da je virus još uvijek tu, zato su mjere još uvijek na snazi i treba ih provoditi. Istaknuo je kako je Stožer potpuno opremljen i educiran te su, ako bude potrebno, svi spremni odreagirati i u idućoj fazi. Zahvalio je svim članovima Stožera, gradonačelniku na kooperativnosti te svim volonterima koji su ponudili svoju pomoć i koji će biti aktivirani u slučaju potrebe.
Gradonačelnik Josip Miletić također je istaknuo kako se unatoč dobrim rezultatima i dalje treba pridržavati propisanih mjera. U proteklom razdoblju – prokomentirao je – drukčije smo živjeli pa se nada da ćemo se uskoro vratiti uobičajenom životu. Stožer je spreman, sve su snage spremne za eventualnu drugu fazu, ali i za sve scenarije – poručio je gradonačelnik. Izvijestio je i kako život Grada neometano teče u smislu investicija, radova, europskih projekata i osnovnih funkcioniranja svih gradskih poduzeća. Što se tiče rada tržnice, radi se drukčije, ali svi koji žele mogu plasirati svoje proizvode, za što su postavljene i kućice u središtu grada. Gradonačelnik je istaknuo i kako je Grad donio prve mjere za pomoć gospodarstvu te zahvalio i Vladi RH na konkretnim mjerama pomoći. U rebalansu gradskog proračuna – najavio je – pokušat će se pronaći sredstva za sve one kojima je pomoć potrebna. Još je jednom pozvao sugrađane da se , bez obzira na lijepo vrijeme i dobre rezultate na našem području, pridržavaju mjera kako bi takvo stanje i ostalo.

tekst i foto: N.Pavlus 

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit