Sretan vam Božić!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je najradosniji kršćanski blagdan – Božić. Božićem započinje povijest otkupljenja u veličanstvenom zahvatu – dolasku Boga na zemlju. Slavljenje Božića podsjeća na prvi susret čovjeka sa Isusom koji je pravi Bog i pravi čovjek. Uz osobitu ljepotu i čar Božića jest Božji proglas da ovaj naš svagdašnji život i svi njegovi križevi nije besciljan, nego smislen. Na povijesni događaj Isusova rođenja u betlehemskoj štalici podsjećaju i jaslice koje se nalaze u svim crkvama. Mnogobrojni vjernici nazočili su noćas misama polnoćkama i proslavljali rođenje Isusa Krista.

U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog misu polnoćku predvodio je župnik Župe sv. Antuna Padovanskog i gvardijan Franjevačkog samostana u Našicama fra Zoran Bibić u koncelebraciji sa svim ostalim svećenicima. Božićnu svetu misu iz našičke župne crkve, izravno smo prenosili u našem radijskom programu. Čestitajući svima Božić, u ime braće Franjevaca, fra Zoran rekao je kako želimo ovu radost Božje blizine i Božjeg dolaska dijeliti jedni s drugima.

I danas je svečano u svim crkvama našega kraja. Svetu misu od 11 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama također ćemo prenositi izravno u našem radijskom programu. Svete mise u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog danas su po nedjeljnom rasporedu.

Sutra slavimo Blagdan svetog Stjepana, prvomučenika. Svete mise u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, bit će služene po nedjeljnom rasporedu. Sutra započinje blagoslov obitelji u Ceremošnjaku, Makloševcu, Gornjoj Motičini, Marinović Brdu, Velikoj i Maloj Londžici i Gradcu. U našoj župnoj crkvi u 10:30 bit će božićni koncert Puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice, a nakon večernje svete mise koncert božićnih pjesama izvest će Mješoviti pjevački zbor HKD “Lisinski”.
tekst: Robert Rigo
foto: Maja Orešković

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit